2023. október 7., szombat

Uborkás szenvicskrém

Kellemes izű, zöldséges, kenyérre kenhető krém. Nálunk most ez a sláger.


Hozzávalók:

Alap:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1/2 kigyóuborka (kb. 15 dkg)
  • 1/2 kiskanál só
  • 1-2 evőkanál tejföl

Izesitésnek esetleg még:

  • apróra vágott friss vagy száritott kapor
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve, esetleg fokhagymapor
  • 1 kiskanálnyi citromlé
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál apróra vágott vagy lereszelt hagyma


Elkészités:

Az uborkát ráreszeljük a mascarponéra, sózzuk, villával kicsit összetörjük, majd krémesre keverjük. Annyi tejfölt teszünk bele, hogy a krém épp csak kenhető legyen, ne legyen túl laza. Tulajdonképpen ennyi, de tehetünk még bele mindenféle izesitőket is. Ha kicsit áll a hűtőben az elkészités után, akkor az izek jobban összeérnek, és még finomabb lesz.

Nem csak mascarponéval, hanem sima krémes túróval is érdemes kipróbálni.

Ha angolosan szeretnénk késziteni, akkor a kenyérszeletek héját vágjuk le, és a kenyeret vékonyan vajazzuk meg, ezután kenjünk meg a krémmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése