Kellemes izű, zöldséges, kenyérre kenhető krém. Nálunk most ez a sláger.
Alap:
- 25 dkg mascarpone
- 1/2 kigyóuborka (kb. 15 dkg)
- 1/2 kiskanál só
- 1-2 evőkanál tejföl
Izesitésnek esetleg még:
- apróra vágott friss vagy száritott kapor
- 1 gerezd fokhagyma reszelve, esetleg fokhagymapor
- 1 kiskanálnyi citromlé
- őrölt bors
- 1 evőkanál apróra vágott vagy lereszelt hagyma
Elkészités:
Az uborkát ráreszeljük a mascarponéra, sózzuk, villával kicsit összetörjük, majd krémesre keverjük. Annyi tejfölt teszünk bele, hogy a krém épp csak kenhető legyen, ne legyen túl laza. Tulajdonképpen ennyi, de tehetünk még bele mindenféle izesitőket is. Ha kicsit áll a hűtőben az elkészités után, akkor az izek jobban összeérnek, és még finomabb lesz.
Nem csak mascarponéval, hanem sima krémes túróval is érdemes kipróbálni.
Ha angolosan szeretnénk késziteni, akkor a kenyérszeletek héját vágjuk le, és a kenyeret vékonyan vajazzuk meg, ezután kenjünk meg a krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése