Ravioli, tortellini, capelletti, stb. Készen kaphatóak, épp csak ki kell főzni őket. Finom, gyors vacsora lesz belőlük, épp csak fel kell turbózni valami jó kis mártással. A végén bőven hintsük meg reszelt sajttal is.
Tejszines paradicsomos mártás
Hozzávalók:
- 8,5 dkg vaj
- 1 kisebb hagyma apróra vágva
- 1 szál szár-zeller apróra vágva
- 1 közepes sárgarépa reszelve
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (kb 450 gr)
- 1 kiskanál száritott bazsalikom
- csipet só
- csipet fehér bors
- 0,5 – 1 dl tejszin
Olvasszuk fel a vajat, pároljuk benne puhára a hagymát, a zellert és a répát (kb 15 perc). Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet levével együtt, majd a paradicsomot villával nyomkodjuk szét. Tegyük bele a bazsalikomot sót borsot, fedjük le és főzzük fél órát. Végül adjunk hozzá annyi tejszint, hogy mártás sűrűségű legyen.
Megjegyzés:
Itthon csak apróra vágott, száritott, rendes zellerlevél volt, ezt tettem bele. Paradicsomkonzervvel sem találkoztam a boltban, igy süritett paradicsomlét használtam. Igy is nagyon finom lett.
Tejszines sajtmártás
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 4,8 dl tejszin
- 1/4 kiskanálnyi reszelt vagy őrölt szerecsendió
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészités:
Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, süssük habzásig, közben kevergessük. Adjuk hozzá a szerecsendiót és a tejszint, majd kavargatva főzük krémesre. Végül tegyük bele a sajtot is. Keverjük meg, és főzzük, amig a sajt teljesen elolvad.
Hagymamártás
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 3 evőkanál oliva olaj
- 2-3 nagyobb hagyma nagy kockákra esetleg vastagabb szeletekre vágva (kb 1 cm)
- 1/4 kiskanálnyi só
- 1/4 kiskanálnyi reszelt szerecsendió
A vajat és az olajat melegitsük össze. Tegyük bele a hagymát, és közepes lángon pároljuk jó puhára (kb 20 percen át). Végül sózzuk, fűszerezzük a szerecsendióval, és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése