Meglepően édes izű zöldségleves. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukkini
- 1 karalábé
- 8 dkg zeller
- 1,5 l alaplé vagy viz
- só
- bors
- rózsabors
esetleg
- 1 evőkanál rétesliszt
Előkészités:
A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük.
A zöldségeket megtisztitjuk: A sárgarépát lekapargatjuk, vagy vékonyan lehántoljuk, a karalábé héját levágjuk, a zeller darabot megtisztitjuk, a cukkinit csak megmossuk, mindent nagyjából egyforma darabokra vágunk.
Elkészités:
A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, ezekkel tovább pároljuk. Ha félpuha a zöldség, felöntjük az alaplével vagy a vizzel, sózzuk, borsozzuk, ha van, rózsaborsot is őrölünk bele, ettől még édeskésebb lesz a leves. Felforraljuk, és ha minden zöldség puha, akkor tulajdonképpen készen is van a leves.
Megjegyzés:
Egy evőkanál rétesliszttel besűritettem, jót tett neki. Legközelebb krémlevesnek fogom elkésziteni, annyira finom, különleges az ize. Összeturmixolom az egészet, és egy kevés tejszinnel fogom dúsitani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése