A hozzávalók izén múlik, hogy mennyire szereti meg a család. A tészta legjobb, ha "házi", próbálgathathatjuk a sajtot is, hogy melyikkel a legfinomabb, és ha tejfölt is teszünk rá jó, ha az a tejföl valóban tejföl izű.
Hozzávalók:
4 személyre
- 500 gr tészta
- 20 dkg sajt
- 3 dkg vaj vagy oliva olaj
- 2-3 evőkanál só
esetleg
- 2 dl tejföl
Elkészités:
A tésztát sós vizben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük. Egy nagyobb tálba beletesszük a vajat, erre szedjük a forró tésztát, majd átkeverjük.
A sajtot, és a tejfölt a tányérra szedett tésztára tesszük.
Ennyire egyszerű.
A tészta leginkább makaróni esetleg széles metélt, de persze más fajta is lehet.
Megjegyzés:
A tészta főzéséhez négyszeres mennyiségű vizet forralunk, vagyis 500 gr tésztához legalább 2 l viz kell. Több lehet, de kevesebbel nem fő szépre. A vizbe tehetünk egy kevés olajat is. Mielőtt a viz felforrna, teszünk bele 2 evőkanál sót is. Ennyi kell bele, hogy a tészta ne legyen izetlen. Ha a viz forr, beletesszük a tésztát, megkavarjuk, hagyjuk, hogy a viz újra felforrjon, majd elzárjuk alatta a lángot, esetleg le is vesszük a főzőlapról, és lefedjük. Néha átkevergetjük, és hagyjuk, hogy a tészta 10-15 perc alatt magában készre főjön. Ez a módszer a magyar tésztáknál nagyon jól működik, olasz tésztáknál nem mindig. Ki kell tapasztalni. Ha esetleg nem fő meg a tészta, visszatehetjük a tűzre, és folyamatosan kis lángon forralva készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése