Nagy süteménysütő időszakok után, mint karácsony, húsvét sok reszelt héjú citromunk marad, Mit tegyünk, hogy ne menjenek pocsékba?
Hozzávalók:
- 5-6 citrom
- 75 dkg cukor
- viz
- 1 kiskanál citromsav
Elkészités:
A citromok levét alaposan kifacsarjuk. Átszürjük és egy fél literes pohárba vagy mérőedénybe öntjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen fél liter legyen. Fazékba öntjük. Hozzáadunk 1 kg cukrot, és néha megkavarva az egészet felforraljuk. Mig melegszik a lé 1-2 kifacsart citromot nagyobb darabokra vágunk. Ha felforrt és a cukor is teljesen elolvadt, lezárjuk alatta a tüzet, beleöntjük a citromsavat, beledobjuk a feldarabolt citromokat, és hagyjuk egy igy állni 1 napot. Végül kivesszük a citromdarabokat és a szörpöt átszűrjük ismét. Tisztára mosott szörpös üvegekbe töltjük. .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése