2021. február 1., hétfő

Citromszörp

Nagy süteménysütő időszakok után, mint karácsony, húsvét sok reszelt héjú citromunk marad, Mit tegyünk, hogy ne menjenek pocsékba?




Hozzávalók:

  • 5-6 citrom
  • 75 dkg cukor
  • viz
  • 1 kiskanál citromsav


Elkészités:

A citromok levét alaposan kifacsarjuk. Átszürjük és egy fél literes pohárba vagy mérőedénybe öntjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen fél liter legyen. Fazékba öntjük. Hozzáadunk 1 kg cukrot, és néha megkavarva az egészet felforraljuk. Mig melegszik a lé 1-2 kifacsart citromot nagyobb darabokra vágunk. Ha felforrt és a cukor is teljesen elolvadt, lezárjuk alatta a tüzet, beleöntjük a citromsavat, beledobjuk a feldarabolt citromokat, és hagyjuk egy igy állni 1 napot. Végül kivesszük a citromdarabokat és a szörpöt átszűrjük ismét. Tisztára mosott szörpös üvegekbe töltjük. .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése