2021. február 2., kedd

Húskonzerv házilag

Ez a recept arról szól, hogy hogyan tegyünk el húst üvegben. Van néhány más megoldás erre, de én ezt próbáltam ki, és nagyon bevált.


Hozzávalók:

4 üvegnyi mennyiséghez

  • 3 kg friss sertés hús
  • 4 kiskanál só
  • őrölt bors
  • viz
  • zsir kb. fél kg


Elkészités:

A húst 1,5 - 2 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy tálban alaposan összekeverjük, majd a tálat lefedve egy éjszakán át hideg helyen állni hagyjuk. Másnap a húst tiszta, sterilezett üvegekbe töltjük, elosztjuk rajtuk a hús alatt a tálban összegyült lét is, végül az üvegeket felöntjük olvasztott zsirral.

Egy akkora fazék aljára, amekkorban a négy üveg egymás mellett elfér, egy tiszta konyharuhát helyezünk, erre rakjuk az üvegeket, és feltöltjük annyi vizzel hogy az üvegek két harmadáig – nyakáig érjen. Feltesszük melegedni, de nem forraljuk fel. Csak gyöngyözzön a viz. Igy dunsztoljuk 5 órán át. A vizben hagyjuk kihülni. Ha kihült. mehet a kamra polcra.

Nálunk rizseshús, tarhonyás hús, pörkölt készült belőle eddig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése