Aki még emlékszik hajdani nagy nevű szakácsunkra Turós Emilre, annak talán nem újdonság ez a finomság. A tegnapi túrós csuszából maradt egy nagy adag főtt kockatészta, adta magát, hogy mára a leves mellé vaniliás kockát készitsek.
Hozzávalók:
4 személyre
- 30 dkg száritott kockatészta
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 3 dkg vaj
esetleg még
- reszelt citromhéj
- porcukor vagy lekvár
A tepsi kikenéséhez
- kevés olaj és zsemlemorzsa
Elkészités:
A száritott kockatésztát feltesszük
főni. Közben a porcukrot a tojássárgákkal és a tejföllel (no
meg a puha vajjal) egy keverőtálban habverővel jól elkeverjük, esetleg kevés citromhéjat is reszelve bele. Ezután habbá verjük a 3
tojásfehérjét. Amikor a tészta megfőtt leszűrjük, belekeverjük
a tojásos–cukros masszába, végül nagy mozdulatokkal
belekeverjük a tojáshabot is. Olajjal kikent, zsemlemorzsával
meghintett tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Négy adagra vágjuk. Tálalásnál vaniliás porcukorral megszórhatjuk, esetleg olvasztott, vagy eleve hig lekvárral locsoljuk meg. Sárgabarack lekvárral például nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése