Magyar módra. Semmi French toast meg hasonlók, csak ahogy mi szoktuk.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3-4 szelet szikkadt kenyér
- só
- olaj a sütéshez.
Előkészítés:
A tojásokat sózzuk
és felverjük.
A kenyérszeleteket félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe vágjuk.
Elkészítés:
Egy serpenyő aljába
annyi olajat öntünk, hogy a kenyerek maximum feléig érjen
vagyis 2-4 mm magasan.
Amikor az olaj már elég meleg, de még nem túl forró, akkor a kenyér szeleteket villával belemártjuk a felvert tojásba, megfordítjuk, hogy a másik fele is tojásos legyen, majd beletesszük az olajba, addig sütjük, míg a tojás meg nem köt a kenyéren, majd a másik oldalát is ugyanígy megsütjük. Szalvétára szedjük a kész bundás kenyeret, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, és tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha túl forró az olaj,
a beletett kenyérről a tojás lefut. Ha nem elég meleg, akkor
leragad. Mindenképpen igazítsuk a lángot megfelelőre.
Mindenképpen szikkadt legyen a kenyér, a friss kenyér túl sok tojást és olajat szív fel, és szétesik.
Teával finom reggeli. Feltétnek is megfelelő például spenóthoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése