Így készíti
mama az igazán finom, gyors, ugyanakkor
nem bonyolult gyümölcslevest. Ráadásul barmilyen konzervált gyümölcsből el
lehet készíteni, így aztán igazán változatos lesz a gyümölcsleves repertoárunk
az év bármely szakában.
Hozzávalók:
4-6
személyre
- 2 üveg befőtt gyümölcs (2 db 720 ml-es üvegben)
- 1-2 dl tejszin
- 3 karika citrom
- 1 befőttes üveg víz (720 ml)
- 1-2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1 kiskanál
őrölt fahéj
Elkészítés:
A
vizet leveses fazékba öntjük,
beleszórunk mindent a befőttek, a tejszín és a citromkarikák kivételével.
Habverővel simára keverjük, és felforraljuk. Ez lesz a levesalap. Ha felforrt, kis lángon főzzük még 8-10
percig, majd levesszük a tűzről.
A
levesalapba boritjuk a befőtteket levével együtt, majd a hideg tejszint is,
végül beletesszük a citromkarikákat.
A leves
elkészült. Már csak hűteni kell. Figyelembe véve, hogy a befőtt és a hideg
tejszin már eleve csökkenti a levesalap hőfokát, gyümölcslevesünk hamar lehül.
Megjegyzés:
A képen
cseresznye es birsalma kompótból készült a leves. Meggyleveshez csak meggybefőttet használunk (2 üveggel), ezt gazdagíthatjuk 1 deci vörösborral.
Alma leveshez almabefőttet használunk és
talán egy kis fehérbort.
Nagyon finom a meggy és alma, az alma és sárgabarack , a sárgabarack és őszibarack, stb vegyes gyümölcslevesek is. Készíthetjük körtéből, szilvából, mandarinból, bármilyen befőttből. Kellemes és jó ízű kísérletezést!
Nagyon finom a meggy és alma, az alma és sárgabarack , a sárgabarack és őszibarack, stb vegyes gyümölcslevesek is. Készíthetjük körtéből, szilvából, mandarinból, bármilyen befőttből. Kellemes és jó ízű kísérletezést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése