2018. december 2., vasárnap

Csirkemell nugget


Nálunk nagyon bejött. Egyszerű elkészíteni, nem kell a klopfolással  nyűglődni, mégis finom puha csirkedarabkákat kapunk. Kiadósabb is, mint a sima rántott csirkemell.


Hozzávalók:
4 személyre


  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Pácoláshoz

  • 5 dl joghurt
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál szárított kakukkfű

Panírozáshoz

  • 3 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa


Elkészítés: 
A megmosott csirkemellett felszeleteljük, a hosszabb szeleteket ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban elkészítjük a joghurtos pácot, vagyis  összekeverjük a hozzávalókat. Beletesszük a csirkedarabokat, és elkeverjük, hogy a pác mindenütt érje.  Lefedjük, és hűtőbe tesszük két órára, de még jobb ha egy éjszakán át pácolódik.

Sütés előtt kivesszük a tálat a hűtőből, a csirkedarabokat egymás után kiemeljük a pácból, azonnal lisztbe, majd sóval, őrölt borssal fűszerezett felvert tojásba, utána zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.  Ha kész, papírtörlőre szedjük.

Majonézzel és sült burgonyával tálaljuk. Saláta kedvelőknek bármilyen zöld saláta-keverékkel és mézesmajonézzel ajánlom.  Én viszont most édesburgonya-pürével tálaltam,  ami nem csak különleges a mi éghajlatunkon, de nagyon finom is.

Megjegyzés: 
A fűszerpaprika ízlés szerint lehet édes vagy csipős. 
Joghurt helyett tejfölt is használhatunk, sőt, szerintem tejföllel sokkal puhább és ízesebb.
Nagyon finom sima őrölt bors helyett citromborssal. Érdemes kipróbálni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése