Nálunk nagyon bejött. Egyszerű
elkészíteni, nem kell a klopfolással
nyűglődni, mégis finom puha csirkedarabkákat kapunk. Kiadósabb is, mint
a sima rántott csirkemell.
Hozzávalók:
4 személyre
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
Pácoláshoz
- 5 dl joghurt
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 2 kiskanál szárított kakukkfű
Panírozáshoz
- 3 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 25 dkg liszt
- 30 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megmosott csirkemellett
felszeleteljük, a hosszabb szeleteket ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban elkészítjük a joghurtos
pácot, vagyis összekeverjük a
hozzávalókat. Beletesszük a csirkedarabokat, és elkeverjük, hogy a pác
mindenütt érje. Lefedjük, és hűtőbe
tesszük két órára, de még jobb ha egy éjszakán át pácolódik.
Sütés előtt kivesszük a tálat a
hűtőből, a csirkedarabokat egymás után kiemeljük a pácból, azonnal lisztbe,
majd sóval, őrölt borssal fűszerezett felvert tojásba, utána zsemlemorzsába forgatjuk,
és nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.
Ha kész, papírtörlőre szedjük.
Majonézzel és sült burgonyával
tálaljuk. Saláta kedvelőknek bármilyen zöld saláta-keverékkel és mézesmajonézzel ajánlom. Én viszont most
édesburgonya-pürével tálaltam, ami nem csak
különleges a mi éghajlatunkon, de nagyon finom is.
Megjegyzés:
A fűszerpaprika ízlés szerint lehet
édes vagy csipős.
Joghurt helyett tejfölt is
használhatunk, sőt, szerintem tejföllel sokkal puhább és ízesebb.
Nagyon finom sima őrölt bors helyett
citromborssal. Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése