2018. december 2., vasárnap

Édesburgonya-püré


Még szokatlan a magyar konyhákon, pedig nálunk is megterem az édesburgonya. Mivel kiskertemben bőséges volt az idei termés, a szokásos főtt édesburgonya helyett Gergő unokám javaslatára készitettünk belőle pürét. Hasonlóan készült, mint a hagyományos krumplipüré, épp csak egy kicsit másként, viszont igen finom volt.


Hozzávalók:
4 személyre


  • 50 dkg édeskrumpli
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanálnyi majonéz

Elkészítés: 
Az édeskrumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Az édeskrumpli ugyan keményebb, viszont hamarabb fő meg, mint a `rendes` krumpli.

Leszűrjük, fedő alatt 10 percet még állni hagyjuk, addig is puhul még kicsit, majd összetörjük, elkeverünk benne 1 evőkanálnyi majonézt, és máris tálalható.

Megjegyzés: 
Az édeskrumpli-püré natúr állaga krémesebb, mint a burgonyáé, igazából higítani nem is kell, a majonéz épp csak az ízesítés miatt került bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése