Még szokatlan a magyar konyhákon,
pedig nálunk is megterem az édesburgonya. Mivel kiskertemben bőséges volt az
idei termés, a szokásos főtt édesburgonya helyett Gergő unokám javaslatára
készitettünk belőle pürét. Hasonlóan készült, mint a hagyományos krumplipüré,
épp csak egy kicsit másként, viszont igen finom volt.
Hozzávalók:
4 személyre
- 50 dkg édeskrumpli
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanálnyi majonéz
Elkészítés:
Az édeskrumplit meghámozzuk, kockára
vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Az édeskrumpli ugyan keményebb, viszont
hamarabb fő meg, mint a `rendes` krumpli.
Leszűrjük, fedő alatt 10 percet még
állni hagyjuk, addig is puhul még kicsit, majd összetörjük, elkeverünk benne 1
evőkanálnyi majonézt, és máris tálalható.
Megjegyzés:
Az édeskrumpli-püré natúr állaga
krémesebb, mint a burgonyáé, igazából higítani nem is kell, a majonéz épp csak
az ízesítés miatt került bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése