2017. augusztus 19., szombat

Brownie

Legfőbb titka, hogy ne süssük túl, akkor marad igazán finom, krémesen csokis.




Hozzávalók:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg keserű (nem tej) csokoládé. (vagy egyszerűen csak 20 dkg  magas kakaótartamu csoki, ami nem tejcsoki.)
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál lehetőleg Holland kakaó por
  • 25 dkg cukor (1 ¼ bögre)
  • 3 nagy tojás
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • ½ teáskanál (kiskanál) só
  • 15 dkg liszt (1 bögre)


Előkészités:
  • Kapcsoljuk be a sütőt és melegitsük 180 fokra
  • Egy 20 cm x 20 cm tepsit béleljünk ki sutopapirral, úgy, hogy a papir minden oldalon  túlnyúljon a tepsin, ezzel tudjuk majd kiemelni a sütit a tepsiből, ha elkeszült.
  • A csokoládékat tördeljük darabokra 


Elkészités:
A csokit, vajat, kakaóport olvasszuk össze (mikróban vagy tűzhelyen), időnként keverjük össze.  Hagyjuk hűlni.

Egy nagyobb tálban gépi vagy kézi habverővel  keverjük habosra a cukrot, tojásokat, vaniliás cukrot és a sót.  Keverjük hozzá a kissé meghűlt kakaós vajas masszát. Keverjük simára. Vegül óvatosan keverjük bele a lisztet is.  Épp csak addig keverjük, amig összeáll, ne keverjük túl.

Öntsük bele a masszát a kibélelt tepsibe, igazgassuk simára a tetejét.
180 fokon süssük 35-40 percig illetve amig a beleszúrt fogpiszkálóra  csak pár kis morzsa ragad rá. Ha semmi nem ragad rá, akkor túlsütöttük. Félidőben forditsuk meg a tepsit.

Hagyjuk a browniet a tepsiben teljesen kihűlni.  Ez kb. 2 órát vesz igénybe.  A túlnyúló sütőpapir segitségével emeljük ki a sütit a tepsiből, majd kockára szeletelve  kináljuk.

Igazi inyencek a csokoládé olvasztásakor tehetnek bele 1 ½ evőkanál instant fekete kávét is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése