Legfőbb titka, hogy ne süssük túl, akkor marad igazán finom,
krémesen csokis.
Hozzávalók:
- 5 dkg étcsokoládé
- 15 dkg keserű (nem tej) csokoládé. (vagy egyszerűen csak 20 dkg magas kakaótartamu csoki, ami nem tejcsoki.)
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál lehetőleg Holland kakaó por
- 25 dkg cukor (1 ¼ bögre)
- 3 nagy tojás
- 2 csomag vaniliás cukor
- ½ teáskanál (kiskanál) só
- 15 dkg liszt (1 bögre)
Előkészités:
- Kapcsoljuk be a sütőt és melegitsük 180 fokra
- Egy 20 cm x 20 cm tepsit béleljünk ki sutopapirral, úgy, hogy a papir minden oldalon túlnyúljon a tepsin, ezzel tudjuk majd kiemelni a sütit a tepsiből, ha elkeszült.
- A csokoládékat tördeljük darabokra
Elkészités:
A csokit, vajat, kakaóport olvasszuk össze (mikróban vagy
tűzhelyen), időnként keverjük össze.
Hagyjuk hűlni.
Egy nagyobb tálban gépi vagy kézi habverővel keverjük habosra a cukrot, tojásokat,
vaniliás cukrot és a sót. Keverjük hozzá
a kissé meghűlt kakaós vajas masszát. Keverjük simára. Vegül óvatosan keverjük
bele a lisztet is. Épp csak addig
keverjük, amig összeáll, ne keverjük túl.
Öntsük bele a masszát a kibélelt tepsibe, igazgassuk simára
a tetejét.
180 fokon süssük 35-40 percig illetve amig a beleszúrt
fogpiszkálóra csak pár kis morzsa ragad
rá. Ha semmi nem ragad rá, akkor túlsütöttük. Félidőben forditsuk meg a tepsit.
Hagyjuk a browniet a tepsiben teljesen kihűlni. Ez kb. 2 órát vesz igénybe. A túlnyúló sütőpapir segitségével emeljük ki
a sütit a tepsiből, majd kockára szeletelve
kináljuk.
Igazi inyencek a csokoládé olvasztásakor tehetnek bele 1 ½
evőkanál instant fekete kávét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése