Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaforma
Sütőpapir
Torta alap:
25 dkg darált keksz
5 dkg margarin
2 evőkanál porcukor
(5 dkg)
Kevés tej
Túrós krém:
20 dkg túró
Porcukor izlés szerint (3 evökanál nekem)
2 dl habtejszin (cukrász tejszin)
1 cs vaniliás cukor
Fél citrom héja
Puding:
2 cs vaniliás pudingpor (hidegen kikeverheto fajta)
5 dl tej
1 cs vaniliás cukor
Tejszinhab:
3 dl habtejszin (cukrász tejszin)
7 dkg porcukor
1 cs habfixáló
Tetejére:
5 dkg reszelt csoki (esetleg csoki dara)
Elkészités:
A vajat mikróban vagy tűzhelyen megolvasztjuk. A darált
kekszet az olvasztott vajjal, cukorral
és kevés tejjel összedolgozzuk. A kevés tej azt jelenti, hogy apránként öntünk
a kekszhez tejet, mig a kekszmassza, ha kézzel összenyomjuk, akkor egyben
marad. A tortaforma alját megfelelő méretű, kerekre vágott sütőpapirirral
kibéleljük, majd a kekszmasszát rákenjük, lelapogatjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára.
Közben a túrós krémhez
a túrót villával áttörjük, összekeverjük a porcukorral, vaniliás
cukorral és a citromhéjjal. A tejszint kemény habbá verjük és a túróhoz
keverjük.
A hidegen keszithető pudingporokat kikeverjük a tejjel és a
vaniliás cukorral. Mennél tovább keverjük, annál keményebb lesz.
A tejszinhabhoz a
habtejszint felverjük a vaniliás cukorral és a porcukorral. Félidőben hozzáadjuk a habfixálot is és
tovább keverjük. Akkor jó, ha a megdöntött tálban a hab már nem mozdul
meg. Sokkal tovább ne keverjük, mert az
nem tesz jót a habnak.
A torta alapra kenjük rá a túrókrémet, erre teritjük a
pudingot, majd a pudingra a tejszinhabot. Végül a torta tetejét reszelt
csokival hintjük meg. Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tortaként szeleteljük.
De finom! ... lehet.
VálaszTörlés