2016. szeptember 12., hétfő

Emeletes élvezet

A sütés nélkül készithető torta.






Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaforma
Sütőpapir

Torta alap:
25 dkg darált keksz
5 dkg margarin
2 evőkanál  porcukor (5 dkg)
Kevés tej

Túrós krém:
20 dkg túró
Porcukor izlés szerint (3 evökanál nekem)
2 dl habtejszin (cukrász tejszin)
1 cs vaniliás cukor
Fél citrom héja

Puding:
2 cs vaniliás pudingpor (hidegen kikeverheto fajta)
5 dl tej
1 cs vaniliás cukor

Tejszinhab:
3 dl habtejszin (cukrász tejszin)
7 dkg porcukor
1 cs habfixáló

Tetejére:
5 dkg reszelt csoki (esetleg csoki dara)


Elkészités:

A vajat mikróban vagy tűzhelyen megolvasztjuk. A darált kekszet az olvasztott vajjal,  cukorral és kevés tejjel összedolgozzuk. A kevés tej azt jelenti, hogy apránként öntünk a kekszhez tejet, mig a kekszmassza, ha kézzel összenyomjuk, akkor egyben marad. A tortaforma alját megfelelő méretű, kerekre vágott sütőpapirirral kibéleljük, majd a kekszmasszát rákenjük, lelapogatjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára. 

Közben a túrós krémhez  a túrót villával áttörjük, összekeverjük a porcukorral, vaniliás cukorral és a citromhéjjal. A tejszint kemény habbá verjük és a túróhoz keverjük.

A hidegen keszithető pudingporokat kikeverjük a tejjel és a vaniliás cukorral. Mennél tovább keverjük, annál keményebb lesz.

A tejszinhabhoz  a habtejszint felverjük a vaniliás cukorral és a porcukorral.  Félidőben hozzáadjuk a habfixálot is és tovább keverjük. Akkor jó, ha a megdöntött tálban a hab már nem mozdul meg.  Sokkal tovább ne keverjük, mert az nem tesz jót a habnak.


A torta alapra kenjük rá a túrókrémet, erre teritjük a pudingot, majd a pudingra a tejszinhabot. Végül a torta tetejét reszelt csokival hintjük meg. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.  Tortaként szeleteljük.

1 megjegyzés: