2019. december 1., vasárnap

Tojáskrém


Finom reggelire, tízóraira, uzsonnára való szendvicskrém.


Régi családi recept. Találkoztam kevésbé vajas változattal is a világhálón, egyszer azt is érdemes lesz majd kipróbálnom.




Hozzávalók:

3 tojás
10 dkg puha vaj
1-2 evőkanál mustár
snidling



Előkészítés:

A tojásokat erősen sós vízben főni tesszük . Ha a víz felforrt, elzárjuk alatta a lángot, és fedő alatt hagyjuk állni 10-15 percet. Megfő.A megfőtt tojások héját leszedjük.

A snidlinget felaprítjuk. Ha nem áll rendelkezésre snidling, használhatunk finomra vágott vöröshagymát helyette.

A vajat kivesszük a hűtőből, és szoba hőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.

Elkészítés:

A puha vajat feldaraboljuk és keverőtálba tesszük. Rá reszeljük a főtt tojásokat és kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a snidlinget, mustárt, kevés sót. Elkeverjük, megkóstoljuk, és ha kell még sózzuk, mustározzuk.

Kenyérre, péksüteményekre, sós kekszre kenve tálaljuk.

Megjegyzés:

Vaj helyett margarin is megfelel. Sőt libazsírral is finom. Annak idején, gyerekkoromban, a vaj olcsóbb volt, mint a margarin, eszünkbe sem jutott azzal készíteni, ezért aztán ez a recept így, vajjal maradt meg a családi köztudatban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése