Finom
reggelire, tízóraira, uzsonnára való szendvicskrém.
Régi
családi recept. Találkoztam kevésbé vajas változattal is a világhálón, egyszer azt is érdemes lesz majd kipróbálnom.
Hozzávalók:
3
tojás
10 dkg
puha vaj
1-2
evőkanál mustár
snidling
só
Előkészítés:
A
tojásokat erősen sós vízben főni tesszük . Ha a víz felforrt,
elzárjuk alatta a lángot, és fedő alatt hagyjuk állni 10-15
percet. Megfő.A megfőtt tojások héját leszedjük.
A
snidlinget felaprítjuk. Ha nem áll rendelkezésre snidling,
használhatunk finomra vágott vöröshagymát helyette.
A
vajat kivesszük a hűtőből, és szoba hőmérsékleten hagyjuk
megpuhulni.
Elkészítés:
A puha
vajat feldaraboljuk és keverőtálba tesszük. Rá reszeljük a főtt
tojásokat és kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a snidlinget,
mustárt, kevés sót. Elkeverjük, megkóstoljuk, és ha kell még
sózzuk, mustározzuk.
Kenyérre,
péksüteményekre, sós kekszre kenve tálaljuk.
Megjegyzés:
Vaj
helyett margarin is megfelel. Sőt libazsírral is finom. Annak
idején, gyerekkoromban, a vaj olcsóbb volt, mint a margarin,
eszünkbe sem jutott azzal készíteni, ezért aztán ez a recept így, vajjal
maradt meg a családi köztudatban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése